Cvijanovićeva u Ribniku

Vlada će finansirati izgradnju vrtića

  • 08.02.2019. 19:17

Ribnik pokazuje da postoji čvrsta sprega između Vlade i lokalnih zajednica, a to dokazuju i završeni, ali i započeti projekti Vlade Republike Srpske u toj opštini. Biće i novih, kaže predsjednica Republike Srpske koja je danas zajedno sa narodnim poslanikom Zoranom Tegeltijom, stigla u posjetu. Vlada će, kaže Željka Cvijanović, finansirati izgradnju vrtića, jer je upravo to bilo ono na šta su se požalile opštinske vlasti. Poručuje da će biti i drugih ulaganja.

"Da vidimo na koji način se usmjeriti na oblast turizma i od toga napraviti sigurna mjesta za zapošljavanje. Ne samo popularizovati ovu opštinu koja je prelijepa i ima prelijepe resurse, da vidimo na koji način to staviti u funkciju dodatnog zapošljavanja u opštini," rekla je Cvijanovićeva. 

Vlada je u prošloj godini riješila i problem vodosnabdijevanja platoa Manjače, a i to je kažu u Ribniku bio gorući problem. Ipak, najponosniji su na nove škole. 

"Posebno smo ponosni na činjenicu da smo jedna od rijetkih opština u kojoj su izgrađene dvije potpuno nove škole. Osnovna škola u Previji Nikola Mačkić, i srednjoškolski centar Lazar Đukić, ovdje u Ribniku. A evo i treću školu radimo ovdje, sanaciju u vrijednosti od 400 hiljada maraka," rekao je Nebojša Karać, zamjenik načelnika opštine Ribnik.

Riječ je o Osnovnoj školi "Desanka Maksimović" koju je danas obišla predsjednica Republike Srpske. Od iduće školske godine objekat će da izgleda poptuno drugačije. 

"Tako da će učenici imati daleko bolje uslove nego što imaju sada. Imaće tople prostorije, svijetle prozračne. Svakako na veliko zadovoljstvo svih nas, ne samo zaposlenih, već i učenika i njihovih roditelja," kaže Slavica Miljanović, direktorica škole.

Vlada Republike Srpske je u posljednjih 10 godina u opštinu Ribnik uložila oko 25 miliona maraka.