Zbog širenja virusa korona

Vlada Brčko distrikta: Zabranjeno javno okupljanje

  • 12.03.2020. 18:36

Vlada Brčko distrikta je na današnjem vanrednom zasjedanju donijela naredbu o zabrani javnog okupljanja od 100 i više osoba, kao i da planirani sportski događaji budu održani bez prisustva publike.

Na vanrednoj sjednici Vlade rečeno je da je negativan rezultat uzorka koji je juče poslat na analizu u Sarajevo - u distriktu nema zaraženih virusom korona, a da se pod ljekarskim nadzorom nalazi osam osoba.

Vlada je naredila dezinfekciju vrtića, škola, javnih ustanova, prevoza, kao i javnih površina, po instrukcijama koje će donijeti Inspektorat i Odjeljenje za javno zdravstvo.

Šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović danas je na konferenciji za novinare rekao da dezinfekcija svih školskih objekata počinje sutra, te podsjetio da je od danas na snazi vladina odluka o obustavi nastave u osnovnim i srednjim školama, kao i na fakultetima u distriktu.

Osmanović je istakao da će od ponedjeljka pokušati da organizuju onlajn nastavu kako bi učenici što lakše nadoknadili propuštene časove.

Zamjenik gradonačelnika Brčkog Anto Domić rekao je da je vladino Odjeljenje za zdravstvo dobilo zadatak da u komunikaciji sa predstavnicima vjerskih zajednica napravi plan preporuka koje će biti primjenjivane pri vjerskim obredima.

- Odjeljenje i Pododjeljenje za javno zdravstvo dobili su zadatak da urade i letke i uputstva u vezi sa ponašanjem ljudi u međusobnim kontaktima i svakodnevnom radu - istakao je Domić.

Vlada distrikta juče je iz preventivnih razloga proglasila ugroženost stanovništva od širenja epidemije virusa korona.

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.