Mladen Grujičić

Vjerujem da izbori u Srebrenici neće biti poništeni

  • 16.12.2020. 20:41

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić vjeruje da neće biti poništeni izbori u Srebrenici, te da će i u slučaju da se to desi, bošnjačka strana ponovo izgubiti.

Grujičić je naglasio da su protekli lokalni izbori u Srebrenici bili najčistiji izbori koji su do sada održani u ovoj lokalnoj zajednici, bez ijednog incidenta i bilo kakve pritužbe posmatrača.

- Vjerujem da, osim svih ovih istraga, Centralna izborna komisija BiH neće poništiti izbore u Srebrenici, jer bi to bio presedan. Spreman sam da, ukoliko se desi da ponište izbore, da bošnjačka strana ponovo izgubi, ali mi nije poznato kakav će onda razlog za to iznijeti - rekao je Grujičić Srni, komentarišući izjavu člana CIK-a BiH Ahmeta Šatnića da je CIK sada možda bliže odluci o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju.

Grujičić navodi da eventualno, ukoliko bude nekih nepravilnosti na nekim biračkim mjestima, treba tražiti odgovornost članova biračkih odbora, kao što je to rađeno i ranije.

On je rekao da mu nije poznato od kojih posmatrača su dobili pritužbe jer je Opštinska izborna komisija u Srebrenici primila samo jednu primjedbu sa jednog biračkog mjesta.

- Imali su pritužbi od posmatrača Srba koji su bili u Federaciji BiH i to je ono što izgleda i pravi problem, jer znaju da je tamo učinjeno krivično djelov i da su glasačke kutije na nekim mjestima bile popunjene prije glasanja i nego što su ušli posmatrači. Da bi to prikrili, oni sada pokušavaju da to spuste na nivo Srebrenice - kaže Grujičić.

On je rekao da se vrlo lako može provjeriti da u Srebrenici na dan izbora nije bilo pritužbe nijednog posmatrača i da su svi članovi biračkih odbora tada dali takvu izjavu.

- Njihovi posmatrači su kasnije pod pritiskom grupe Bošnjaka, odnosno njihovih političara Ćamila Durakovića, Alije Tabakovića i Sadika Ahmetovića počeli da izmišljaju neke stvari i daju drugačije izjave - pojasnio je Grujičić.

Grujičić navodi da su mu Bošnjaci u tajnosti rekli da se u FBiH od 1.700 prijavljenih lica više od 700 ljudi uopšte fizički ne nalazi u tom entitetu i da će za njih glasati neka druga lica.

Član CIK-a BiH Ahmet Šantić ocijenio je da je CIK sada možda bliže odluci o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju.

On je rekao da je CIK dobio mnogo pritužbi od posmatrača političkih subjekata o nepravilnostima, da se to razmatra i da je donesena odluka da se izborni proces preispita u te dvije izborne jedinice.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)