Govedarica i dalje tvrdi da je predsjednik Srpske

Visoki funkcioneri SDS-a priznali Dodikovu pobjedu

  • 10.10.2018. 19:45

Još jedan visoki funkcioner SDS, priznao je pobjedu Milorada Dodika u trci za srpskog člana predsjedništva BiH. Ovaj put, priznanje stiže od Milovana Bjelice. 

Načelnik Sokoca i potpredsjednik SDS-a, kaže da je vođstvo Dodika nad Ivanićem ubjedljivo, i da treba poštovati volju naroda. Bjelica kaže da ne treba podrivati institucije Srpske, niti stvarati destabilizaciju, i dijeli mišljenje Milorada Dodika da bi srpske stranke u Republici Srpskoj i BiH trebalo da nađu zajednički jezik.

"Kod srpskog člana Predsjedništva BiH razlika je ubjedljiva, to je realnost i situacija je potpuno jasna. Moje mišljenje je da se tu ništa ne može promijeniti, jer tolika razlika pokazuje da je ostvarena prednost nedostižna i niko je ne može osporiti, treba postovati volju birača. Nisam ni za kakvu destabilizaciju i agoniju u Srpskoj i treba ići dalje", kaže Bjelica.

Bjelica nije jedini funkcioner SDS-a čije se izjave mimoilaze sa onima koje stižu od partijskog lidera, Vukote Govedarice. Još juče je Obren Petrović poručio da je pobjeda SNSD-a na izborima neprikosnovena i da  podržava ideju Milorad Dodika da sjednu i razgovaraju. Šuska se i da Petrović i Bjelica nisu jedini koji ne misle kao lider stranke. Vukota Govedarica, doduše i dalje tvrdi da je on novi predsjednik Republike Srpske- DE FACTO, iako mu činjenice baš i ne idu na ruku. 

Na ruku mu ne idu ni sopstvene izjave. Prije tri mjeseca jasno je rekao da će, ukoliko izgubi na izborima, podnijeti ostavku na mjesto lidera stranke. Sada tvrdi da će o tome odlučivati organi stranke, a baš ti organi, među kojima su i Bjelica i Petrović su se čini se, već izjasnili.

"Postoje organi SDS-a neka se organi izjasne, oni će svakako i o mnogim drugim pitanima govoriti i  donositi odluke", rekao je Govedarica danas.

"Ukoliko ne bude dobar rezultat ja sigurno neću voditi SDS jer smatram sve odgovorne sve postupke, kako svoje tako i ljudi koji koji rade sa mnom na tom poslu", govorio je Govedarica.

Retoriku je poslije izbora promijenio i Mladen Ivanić. U petak je počasni predsjednik PDP-a i kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH bio uvjeren da do manipulacija na izborima neće doći, jer je ta stranka angažovala veliki broj posmatraća. Poslije izbora i ubjedljive pobjede Milorad Dodika, priča je poptuno drugačija. Danas se na telefon Ivanić nije ni javio.

Danas je trebalo da zasjeda predsjedništvo SDS-a. Nije i ne zna se kad će. U toku sedmice bi, kako saznajemo, o svemu trebalo da razgovara i glavni odbor partije, pa ce neko tu, možda, stvari nazvati pravim imenom.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић