Predsjednik Vlade Republike Srpske

Višković za ATV: Menadžment svih javnih preduzeća na testu

  • 02.04.2019. 22:56

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je Vlada Republike Srpske, na čijem se čelu on nalazi, sve što je planirala da uradi u prvih 100 dana to i uradila.

"Vlada je u prvih 100 dana radila na tome da poredamo prioritete u infrastrukturi. Sada smo utvrdili šta nam je nacionalni prioritet. Prvi prioritet za Srpsku je da gradimo auto-put od Doboja, preko Vukosavlja, Brčkog i Bijeljine prema Rači i njegovo povezivanje sa auto-putem Beograd-Zagreb u Kuzminu. Takođe, želimo da izgradnjom mosta na rijeci Savi kod Gradiške auto-put bude u punom kapacitetu", istakao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske gostujući u emisiji "Jedran na jedan" Alternativne televizije.

Predsjednik Vlade naglasio je da se neće libiti za šest mjeseci da se zahvali ministrima i saradnicima sa čijim radom ne bude zadovoljan. Višković je istakao i da nije zadovoljan radom javnih preduzeća i njihovim doprinosom razvoju Srpske. 

"Nema nijednog ili je mali broj javnih preduzeća gdje su direktori i njihov menadžment u statusu imenovanih lica, svi su u statusu vršilaca dužnosti. Želimo da vidimo vrlo brzo, a to će se pokazati polovinom godine na bazi šestomjesečnih izvještaja, ko se od njih kreće na fonu mjera politike Vlade, a ko od toga odudara", istakao je Višković. 

On je podsjetio da su principi red, rad i odgovornost i da će to biti mjera ostanka pojedinaca na funkcijama, a ne stranačka ili druga pripadnost. 

"Ko radi časno i pošteno u interesu Srpske i građana ne treba da brine za svoj status, a oni drugi ne mogu ostati na tim pozicijama. Javna preduzeća mogu raditi još bolje i biti profitabilnija i nisam saglasan sa tim da neka od njih postoje samo zbog sebe ili ljudi koji tamo rade. Očekujem da i budžet i građani vide korist od tih javnih preduzeća", rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.