Višković: Vlada će nastaviti da pomaže privrednicima kojima je onemogućen rad

  • 02.04.2021. 13:53

Vlada će svojim mjerama nastaviti da pomaže poslovne subjekte kojima je onemogućen rad u skladu sa zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacuje, poručuje predsjednik Vlade Radovan Višković.

Radovan Višković razgovarao je danas, u Banjaluci, sa predstavnicima Zanatsko preduzetničke komore Republike Srpske, direktorom Jovanom Bratićem i predsjednikom Lazom Šešićem.

Premijer je naglasio da je prije nekoliko dana Narodna skupština Republike Srpske, na prijedlog Vlade Republike Srpske, donijela Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o odgođenom plaćanju poreskog duga.

Prema njegovim riječima, izmjenama navedenog zakona, poslovnoj zajednici je omogućeno da svoje poreske obaveze po svim osnovama iz prošle godine umjesto do kraja marta, izmire do kraja juna. Ukoliko i do tada ne izmire dug, zakon daje i mogućnost beskamatnog reprograma duga.

Na sastanku je razgovarano o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj i posljedicama koje ostavlja na rad poslovnih subjekata iz ove oblasti.

Predsjednik Vlade Radovan Višković podsjetio je i da sva lica koja su ostala bez zaposlenja, a koja su prijavljena Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske, redovno primaju zakonom propisanu novčanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti.

Sastanku su, osim predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, prisustvovali i ministar finansija Zora Vidović i ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević.  

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.