Uvažavanje Srpske kao ravnopravnog partnera

Višković - Vigemark: Srpska opredijeljena za evropski put

  • 03.07.2019. 13:30

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa šefom Delegacije i specijalnim predstavnikom EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom i delegacijom Radne grupe za zapadni Balkan.

Višković istakao je opredjeljenje Vlade Republike Srpske za evropski put, te ukazao na potrebu dosljednog poštovanja mehanizma koordinacije u procesu evropskih integracija, navodi se u saopštenju Biroa za odnose za javnošću Vlade Republike Srpske.

On je istakao da će Republika Srpska dati maksimalan doprinos u ovom procesu, ali da mora da bude uvažena kao ravnopravan partner i učesnik u kreiranju rješenja, u skladu sa svojim ustavnim položajem i nadležnostima.

Naglasio je da je preduslov daljeg progresa na putu ka Evropskoj uniji formiranje vlasti na svim nivoima, te istakao da je neophodno što prije formirati Savjet ministara i Vladu Federacije BiH.

Predsjednik Vlade Srpske je pozdravio aktivnosti Radne grupe za zapadni Balkan, istakavši da ova grupa ima značajnu ulogu kada je riječ o pružanju pomoći domaćim isnstitucijama u procesu pristupanja EU.

Sastanku su prisustvovali ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić i ministar pravde Anton Kasipović.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм