Uvažavanje Srpske kao ravnopravnog partnera

Višković - Vigemark: Srpska opredijeljena za evropski put

13:30, 03.07.2019.
Izvor: RTRS
Thumbnail
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa šefom Delegacije i specijalnim predstavnikom EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom i delegacijom Radne grupe za zapadni Balkan.

Višković istakao je opredjeljenje Vlade Republike Srpske za evropski put, te ukazao na potrebu dosljednog poštovanja mehanizma koordinacije u procesu evropskih integracija, navodi se u saopštenju Biroa za odnose za javnošću Vlade Republike Srpske.

On je istakao da će Republika Srpska dati maksimalan doprinos u ovom procesu, ali da mora da bude uvažena kao ravnopravan partner i učesnik u kreiranju rješenja, u skladu sa svojim ustavnim položajem i nadležnostima.

Naglasio je da je preduslov daljeg progresa na putu ka Evropskoj uniji formiranje vlasti na svim nivoima, te istakao da je neophodno što prije formirati Savjet ministara i Vladu Federacije BiH.

Predsjednik Vlade Srpske je pozdravio aktivnosti Radne grupe za zapadni Balkan, istakavši da ova grupa ima značajnu ulogu kada je riječ o pružanju pomoći domaćim isnstitucijama u procesu pristupanja EU.

Sastanku su prisustvovali ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić i ministar pravde Anton Kasipović.