Premijer Republike Srpske

Višković: Važno što je prva pomoć stigla iz Srbije

  • 01.04.2020. 07:49

Premijer Republike Srpske Radovan Višković zahvalio je Srbiji i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću za pomoć u medicinskom materijalu koja je upućena Srpskoj za borbu protiv virusa korona.

Višković je sinoć u Banjaluci prilikom dočeka kamiona sa pomoći novinarima izjavio da je pomoć Srbije, više nego značajna za zdravstveni sistem u Srpskoj.

"U ime Vlade zahvaljujem predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije za pomoć. Ovo je potvrda dobrih veza i saradnje Srbije i Srpske", naveo je Višković.

Višković je naglasio da će Srpska znati da cijeni ovu pomoć, koja je prva pomoć za Srpsku, te da je baš to važno - što prva pomoć dolazi iz Srbije.

Kamion sa pomoći u Banjaluci je dočekao i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Iz Srbije je ranije najavljeno da će paket pomoći sadržavati lijekove, po pet kliničkih i transportnih respiratora, 30.000 epidemioloških maski N95, 200 naočara i 50.000 rukavica.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ranije da će Srbija pomoći Republici Srpskoj i njenim građanima u borbi protiv virusa korona.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.