Premijer Republike Srpske

Višković: U prva tri mjeseca za zdravstvo uplaćeno 40 miliona KM

  • 30.03.2021. 12:16

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je Vlada preko Kompenzacionog fonda za podršku zdravstvu Srpske u prva tri mjeseca ove godine uplatila 40 miliona KM.

"Dok god je virus korona tu, Vlada će apsolutno pratiti i pomagati zdravstveni sektor Srpske, te omogućiti liječenje svih građana", rekao je Višković u Narodnoj skupštini.

On je podsjetio da je od početka pandemije građanima obezbijeđena besplatna zdravstvena usluga bez obzira na to da li imaju osiguranje.

"Imamo dovoljno zaštitne opreme, trudimo se u nabavci vakcina, proširujemo kapacitete za liječenje i to ćemo nastaviti u borbi sa pandemijom", rekao je Višković odgovarajući na poslanička pitanja tokom Aktuelnog časa.

On je rekao da Vlada Srpske želi da javna preduzeća posluju odgovorno i donose što veće uplate u budžet Srpske.

Višković je rekao da je Vlada formirala odgovarajuće tijelo za reviziju rada i poslovanja javnih preduzeća.

"Ovih dana se podnose završni računi i znaćemo stanje tih firmi. Rad javnih preduzeća treba da bude značajnije kontrolisan i to od tima formiranog pri kabinetu premijera Srpske. Namjera nam je da poslovanje naših javnih firmi stavimo pod kontrolu i imamo znatno veće uplate u budžet, te pošteniji i odgovorniji rad svih javnih preduzeća", kaže premijer Srpske.

On je rekao da bi svi neodgovorni i neuspješni direktori bez obzira na političku partiju trebali da budu pozvani na odgovornost, te da su javne firme u prošloj godini po pitanju poreza i doprinosa u budžet uplatile 780 miliona KM.

On je rekao da treba jačati i razvijati namjensku industriju Srpske i putem saradnje sa Srbijom i potrebama njene vojske.

 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм