Predsjednik Vlade Republike Srpske

Višković: U MUP uloženo više od 100 miliona KM

  • 11.06.2020. 14:41

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je Vlada prepoznala potrebu ulaganja u Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/, te da je od 2015. godine do danas više od 100 miliona KM uloženo u ovo ministarstvo, počev od policijskih stanica, naoružanja, opreme i mnogih drugih neophodnih sadržaja.

Nakon polaganja kamena temeljca za novi objekat Policijske akedemije, koji će biti izgrađen u krugu Centra za obuku MUP-a u banjalčukom naselju Zalužani, Višković je naglasio da je Vlada imala u vidu činjenicu da Republika Srpska jedinu bezbjednosnu snagu ima u MUP-u.

"MUP je garant zaštite svih naših građana i mi smo to prepoznali i pratimo sve što MUP ima kao ideju kako bi naši policijski službenici bili ospoboljeni na stručan i kvalitetan način i kako bi bili u rangu sa svim pripadnicima ministarstava unutrašnjih poslova ne samo u okruženju nego širom svijeta", rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

Višković je dodao da će jedan ovakav kompleks, kakav se uređuje u Zalužanima, biti jedinstven centar za osposobljavanje jedinica MUP-a.

"Mnogi neće imati priliku da se pohvale da ne jednom mjestu imaju ovakve sadržaje, počev od smještaja, strelišta, poligona i svga što je potrebno za najbolju obuku i samim tim zaštitu interesa Srpske i njenih građana", poručio je Višković.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da će se u budućoj zgradi Policijske akademije školovati svi mladi policajci Republike Srpske.

"Na prostoru od 10.000 metara kvadratnih, što će biti dovoljno za kvalitetan proces školovanja, iznjedrićemo mlade policajce koji će biti školovani u vrhunskim uslovima i nakon toga raditi na bezbjednosti Republike i očuvanju svega onoga što smo napravili u Srpskoj", poručio je Lukač.

Prema njegovim riječima, vlast u Srpskoj je prepoznala koliko je važno da se ulaže u MUP i omogući školovanje mladih ljudi.

Kamen temeljac za internat u Centru za obuku položili su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i direktor Policije Srpske Darko Ćulum, ministar saobraćaja i veza Đorđe Popivić, te vršilac dužnosti direktora "Puteva Srpske" Nenad Nešić. 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.