Radovan Višković u Modriči

Prioritet izgradnja nasipa na rijeci Bosni

  • 10.07.2019. 13:12

Izgradnja odbrambenog nasipa na rijeci Bosni prioritet je modričke opštine koji će Vlada Republike Srpske u narednom periodu finansirati kreditnim sredstvima Svjetske banke, izjavio je danas u Modriči premijer Srpske Radovan Višković.

Višković je, nakon sastanka sa načelnikom opštine Mladenom Krekićem, rekao novinarima da će realizacijom projekta, čija je vrijednost 8.000.000 KM, definitivno biti riješen problem poplava u Modriči.

On je podsjetio da je tokom majskih poplava Vlada Republike Srpske interventno reagovala na području Modriče, gdje je očišćen zapadni lateralni kanal i spriječeno plavljenje.

"U završnoj fazi je izgradnja kružnog toka u Modriči koji sa 450.000 KM fanansira Vlada i preduzeće `Putevi Republike Srpske`", naveo je Višković. On je istakao da je Vlada u razgovorima sa Evropskom investicionom bankom kandidovala nastavak projekta izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže za koju je ranije, uz podršku Vlade, obezbijeđeno 5.000.000 KM.

Načelnik Modriča Mladen Krekić rekao je da su, osim kapitalnih projekata, izgradnja odbrambenog nasipa i završetka kanalizacione mreže, prioriteti u ovoj opštini, kao i izgradnja kišne kanalizacije, te asfaltiranje ulica u novim naseljima.

"Na sastanku je razgovarano i o stanju u oblasti privrede, kao i o socijalnoj situaciji u Modriči koja je ocijenjena kao dobra", naveo je Krekić.

Višković je otvorio danas u Modriči i novi poslovno-proizvodni pogon u preduzeću Alfa.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.