Predsjednik Vlade Republike Srpske

Višković u Kotor Varošu: "Dermal" za primjer mnogima u Srpskoj

  • 04.09.2020. 11:55

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je kompanija "Dermal" iz Kotor Varoša primjer mnogima u Srpskoj kako se opstaje na domaćem i evropskom tržištu i istovremeno povećava obim proizvodnje i broj zaposlenih.

"Ova porodična kompanija spada u red velikih privrednih subjekata u Srpskoj, imaju 1.080 zaposlenih u opštinama Kotor Varoš i Kneževo i odgovorno kažem da će im Vlada biti servis i na usluzi da bi im olakšali proizvodnju, jer jedino tako možemo razvijati Republiku Srpsku", rekao je Višković novinarima nakon posjete novom proizvodnom pogonu ove fabrike obuće.

On je dodao da je "Dermal" jedna od rijetkih kompanija koja se nije obraćala za pomoć institucijama Republike Srpske u doba pandemije virusa korona i da su sve uradili u vlastitoj režiji.

"Posebno me raduje podatak da su u vrijeme pandemije virusa korona zaposlili više od 200 radnika i otvorili nove proizvodne pogone, što je za svaku pohvalu. Njihov mjesečni fond plata je preko milion KM i to nije lako izdržati, rade za svjetske brendove, snabdijevaju policiju i vojsku evropskih zemalja, zato su opstali i zato se razvijaju", rekao je Višković i poželio "Dermalu" uspješan rad u narednom periodu.

Član uprave "Dermala" Stefan Bubić zahvalio je premijeru Viškoviću na podršci i rekao da je nova hala povezala dva postojeća "Dermalova" proizvodna pogona.

"Sad smo dobili uvezan proizvodni kompleks površine 7.000 metara kvadratnih. Napravili smo tehnološku reorganizaciju, bitno poboljšali uslove rada i stvorili uslove za novo povećanje obima proizvodnje", naglasio je Bubić.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je naglasio da opština ima odličnu saradnju sa ovom kompanijom.

"Zahvaljujući Dermalu naša lokalna zajednica spada u red opština sa najmanjom stopom nezaposlenosti i uvijek će imati našu punu podršku", poručio je Sakan.

U novom proizvodnom pogonu od 2.000 metara kvadratnih proizvodi se visokokvalitetna namjenska obuća za vodećeg svjetskog proizvođača "Hajks" iz Njemačke.

"Dermal" u Kotor Varošu trenutno zapošljava 800 radnika i posjeduje 15.000 metara kvadratnih proizvodnih pogona.

Preduzeće "Dermal", osim što se bavi izradom vlastitih proizvoda, veliki dio svojih kapaciteta koristi za uslužno poslovanje, a riječ je o izradi gotove i polugotove obuće za inostrane partnere.

Dnevno izrađuje oko 1.000 pari obuće modnog programa i 4.000 pari namjenske zaštitne obuće, koju, osim u zemlje Balkana, plasiraju i na mnoga druga tržišta u Evropi, kao što su Njemačka, Francuska, Austrija, Italija, Slovačka i Holandija.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.