Predsjednik Vlade Republike Srpske

Višković: Svako ozbiljno preduzeće zaslužuje pažnju Vlade

  • 22.10.2020. 19:16

Svako preduzeće koje zapošljava radnike, izvršava svoje obaveze, uredno isplaćuje plate i doprinose, te ono u kome u proteklom periodu nije bilo otpuštanja radnika, zaslužuje podršku Vlade Republike Srpske, poručuje premijer Srpske. Radovan Višković je jedno takvo preduzeće posjetio danas u Srpcu. Od male, porodične firme, do oko 50 zaposlenih, laganim koracima razvijalo se preduzeće “Lučić”. Zbog odgovornog rada i napora da opstanu i sačuvaju sva radna mjesta i u vrijeme pandemije, ovo preduzeće je dobilo pomoć Vlade Republike Srpske od 8.500 KM za saniranje posljedica.

"U ovom periodu su otežani uslovi, smanjeni su prihodi, ali eto, ponosni smo na to što opstajemo sve ove godine, pa tako i u ovim uslovima koji su jako otežani. Cilj nam je održati proizvodnju i nivo zaposlenosti, te ostati rentabilni i likvidni. Imamo i planova za proširenje", rekao je Luka Lučić, direktor firme "Lučić":

"Jedno ozbiljno srednje preduzeće. To više nije ni malo preduzeće, zapošljava 50 radnika, uredno isplaćuje sve svoje obaveze, nije bilo otpuštanja, ima čak namjeru da u narednom periodu zapošljava i nove radnike. Vidim da su ozbiljno porodično preduzeće. Vidim da su radnici zadovoljni i to je dobro i za lokalnu zajednicu i za Republiku Srpsku", izjavio je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

A tako i na području čitave opštine, osjeti se sprega republičkih i lokalnih vlasti. To najbolje pokazuju mnogobrojni projekti realizovani u Srpcu, kaže premijer. Putna i komunalna infrastruktura, uređenje Doma kulture, samo je dio tih projekata. Sada je na redu obnova srednjoškolskog centra u sklopu programa energetske efikasnosti, koji podrazumijeva zamjenu storlarije, uređenje fasade i druge radove koji će podići kvalitet uslova za održavanje nastave.

"Razgovarali smo o našim strateškim projektima, od kojih je jedan proširenje vodovodne mreže na području opštine. Činjenica je da imamo dijelova opštine koji nisu obuhvaćeni vodovodnom mrežom. Tako da smo dobili podršku i u razgovoru sa predsjednikom da će nam pomoći kod obezbjeđivanja sredstava za početak tog projekta", kaže Mlađan Dragosavljević, načelnik opštine Srbac.

Predsjednik Vlade Republike Srpske iz Srpca nije otišao praznih ruku. Za pomoć koju je obezbijedio za sanaciju zgrade u ovoj opštini nakon požara u martu ove godine koji je stanare ostavio bez krova nad glavom, Radovan Višković je dobio zahvalinicu stanara te zgrade. Nakon što više mjeseci nisu boravili u ovoj zgradi, oni su od danas ponovo u svojim domovima.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)