Predsjednik Vlade Republike Srpske

Višković: Srpskoj za zaobilaznicu kod Doboja 150 miliona evra

  • 08.05.2019. 11:53

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Sarajevu da je u razgovorima sa predstavnicima EBRD-a dogovoreno oko 210 miliona evra za BiH, od kojih 150 miliona za Republiku Srpsku, a 60 miliona za Federaciju BiH za izgradnju obilaznice oko Doboja na Koridoru "Pet ce".

Višković je izjavio novinarima na Godišnjem skupu direktora EBRD-a da je ovo pitanje, koje je bilo u zastoju nekoliko mjeseci, definitivno sinoć usaglašeno. 

On je istakao da je Republika Srpska dostavila EBRD-u preliminarni pregled projekata koje želi da realizuje i očekuje da se EBRD u najkraćem roku izjasni oko toga. 

"To su neki infrastrukturni i projekti iz obnovljivih izvora energije, odnosno energetski projekti. Republika Srpska ima namjeru da u narednom periodu gradi objekte koji bi proizvodili oko hiljadu megavata električne energije iz obnovljivih izvora i nadam se neće izostati i finansiranje. EBRD je zainteresovan da finansiura projekte iz oblasti zelene energije, odnosno obnovljivih izvora", istakao je Višković. 

On je izrazio nadu da će skup EBRD-a u Sarajevu donijeti velike koristi Republici Srpskoj i BiH, jer su već dogovoreni neki projekti.