Predsjednik Vlade Republike Srpske

Višković: Srpska pokazala da je opredijeljena za reforme i evropski put

  • 10.10.2019. 15:37

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je Vlada usvajanjem dokumenta "Zajedničke socio-ekonomske reforme za period 2019-2022. godina" poslala poruku da je Srpska opredijeljena za reforme i evropski put i da želi da aktivno učestvuje u tom procesu, da bude uvažavana, te da se poštuje mehanizam koordinacije.

"Sve se možemo dogovoriti kada nas puste da se mi unutar BiH dogovaramo. Nikakva nametnuta rješenja niti želimo, niti možemo provoditi, već želimo da aktivno učestvujemo u kreiranju novih rješenja", rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je Vlada Srpske radila na kreiranju pomenutog dokumenta i da se u njemu nalazi sve ono što je predviđeno mjerama u Programu ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2019-2021. godina i što je navedeno u ekspozeu koji je predstavio prilikom formiranja Vlade.

"Taj dokument znači provođenje naših definisanih politika", naglasio je Višković.

On je dodao da ima informaciju da je taj dokument danas usvojila i Vlada FBiH, navodeći da je Evropskoj uniji značajno da iz BiH bude upućena poruka da su svi u BiH opredijeljeni za reforme i da se nalaze na evropskom putu.

Dokument "Zajedničke socio-ekonomske reforme za period 2019-2022. godina" pripreman je u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u BiH i Vladom FBiH, te uz podršku britanske Ambasade u BiH.

Dokument predstavlja nastavak reformskih procesa koji su definisani u zajedničkoj Reformskoj agendi za period 2015-2018. godina.

Politike Republike Srpske koje su definisane u dokumentu "Zajedničke socio-ekonomske reforme za period 2019-2022. godina" u potpunosti su usaglašene sa Programom rada Vlade za period 2019-2022. godina, te Programom ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2019-2021. godine, a biće osnova i za izradu Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2020-2022. godina. 


 

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.