Višković razgovarao sa Palmerom

Višković: Srpska otvorena za saradnju

  • 15.06.2019. 19:07

"Neformiranje Savjeta ministara BiH i Vlade Fedracije BiH problemi su koji koče ekonomsko napredovanje i Republike Srpske", rekao je premijer Radovan Višković na početku sastanka sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Metjuom Palmerom.

Na sastanku, koji je trajao više od jednog sata, premijer je naglasio da je Vlada Srpske opredjeljena za saradnju sa svima na partnerskim odnosima i da su sve njene službe otvorene i na raspolaganju svim zainteresovanim investitorima. 

Dobrodošlicu Palmeru je poželio i predsjedavajući predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

"Dobro došao u Banjaluku. Nadam se da je mogao da spozna da se radi o normalnom gradu, normalnim ljudima, normalnim institucijama i da nismo ono što u percepciji nekih sa strane postoji, a to je da smo neki mi remetilački faktor. To je samo u njihovim glavama - remetilački faktor je u Banjaluci, što naravno, nije tačno", istakao je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Povećanje plata radnika i otvaranje novih radnih mijesta je cilj Vlade Srpske, zbog toga Republika Srpska čini sve da unaprijedi privredni ambijent i privuče investicije, rekao je premijer Višković Palmeru.

"Istaknuto je da je u paralamentarnu proceduru ovih dana upućeno 38 zakonskih rješenja koja se odnose na podršku, olakšice pri ulaganju i zapošljavanju u realnom sektoru, te da je među zakonskim rješenjima i Zakon o podsticajima koji ima podršku privredne zajednice i sindikata", saopšteno je iz Vlade Republike Srpske poslije sastanka Viškovića i Palmera. 

Investicija će sigurno biti, jer je Palmer rekao da kompmanije iz SAD-a žele da dođu i posluju u Republici Srpskoj. Pozitivna iskustva u poslovanju im je prenijela američka firma NCR, koja već duže vremena posluje u Republici Srpskoj. Premijer Višković i Plamer su razgovarali i o aktuelnim političkim, ekonomskim i bezbjednosnim temama, sa osvrtom na migrantsku krizu. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.