Predsjednik Vlade Republike Srpske

Višković: Srpska opredijeljena za jačanje njene policije

  • 06.12.2019. 14:54

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je Srpska opredijeljena da kadrovski, materijalno i tehnički jača Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), te da je to odgovor na mnoge izazove i garancija da će biti zaštićena Republika i njeni građani.

Višković je nakon svečane promocije 322 kadeta 20. klase Jedinice za policijsku obuku - Policijske akademije u Zalužanima kod Banjaluke poželio uspješan rad mladim policajcima koji su uspješno završili školovanje i obuku i postali sastavni dio policije Srpske.

"Srpska iz godine u godinu ima sve veći broj kadeta čime kadrovski jačamo MUP i podmlađujemo njegov sastav mladim i školovanim ljudima. Oni treba da predstavljaju budućnost Republike Srpske sa bezbjednosnog aspekta koji je veoma značajan za sve građane. Pred njima je odgovoran, ali častan posao", rekao je novinarima Višković.

On je upozorio da Srpska ne smije da zatvara oči pred problemima koji prijete BiH kao što su migrantska kriza i povratak lica sa stranih ratišta.

"Zbog toga želimo da u MUP-u imamo mlade ljude koji će se lakše boriti sa izazovima koje očekujemo. Kako bude radio MUP i kako ovi novi policajci budu radili tako će biti prezentovana i slika o Republici Srpskoj. Policija je ogledalo Republike Srpske i želimo da je predstavimo u što boljem svjetlu", istakao je Višković.

Svečana promocija 322 kadeta 20. klase Jedinice za policijsku obuku - Policijske akademije MUP-a Republike Srpske održana je danas u Centru za obuku u Zalužanima kod Banjaluke. 

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.