Predsjednik Vlade Srpske

Višković: Spremni za razgovor, ali treba poštovati procedure

13:19, 13.02.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da postoji dobra komunikacija sa Konfederacijom sindikata Srpske i izrazio spremnost da razgovara sa njenim predstavnicima, ali se prethodno mora ispoštovati propisana hijerarhija i razgovarati sa resornim ministarstvom.

"Ne vidim nijedan problem. Uputio sam ih na resorno ministarstvo", rekao je Višković tokom radne posjete Doboju, odgovarajući na novinarsko pitanje o zahtjevu Konfederacije sindikata Srpske da održe sastanak sa Vladom jer su nezadovoljni što nisu učestvovali u izradi memoranduma sa Savezom sindikata, te u izmjeni zakona o platama i lokalnoj samoupravi, kao i za veće učešće u restrukturisanju Željeznica Srpske.

On je rekao da im Vlada stoji na raspolagaganju gdje god oni žele da se uključe, i u memorandum i u realizaciji nekih zakonskih rješenja, ali je potrebno ispoštovati zakonske procedure.

"Imamo stvorenu sliku da bi svi koji žele sastanak htjeli da on bude sa premijerom. Ispoštujmo redoslijed - prvo sastanak u resoru, sastanak u ministarstvu, a ako bude potrebe u nekoj sljedećoj instanci i premijer da sasluša i dogovori neke stvari, ja sam na raspolaganju", naveo je Višković.