Premijer Republike Srpske

Višković: Socijalni partneri podržali ekonomske reforme

  • 22.12.2018. 15:39

Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je da su svi socijalni partneri podržali Prijedlog ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2019-2021. godina, te ocijenio da to dovoljno govori o kvalitetu dokumenta i predloženim mjerama.

"Rasprava u Narodnoj skupštini dala mi je za pravo da ocijenim da imamo kvalitetan dokument. Bez obzira na stavove vladajuće većine i opozicije shvatio sam da idemo u pravcu da dokument dobije što širu podršku", rekao je Višković na sjednici Narodne skupštine Srpske. 

On je naglasio da je povećanje konkurentnosti i produktivnosti privrede dugoročna mjera. 

"Vlada koju predvodim forsiraće ovu mjeru, ali su nam potrebni vrijeme, razgovori i analize da ne bi izazvali kontraefekat", kaže Višović. 

On je ponovio da je cilj Vlade Srpske izgradnja hidreoelektrana "Dabar" i "Buk bijela", odnosno realizacija značajnih infrastrukturnih projekata. 

Višković kaže da mu je cilj i suzbijanje sive ekonomije i da zakonski bude propisano da je neprijavljivanje radnika krivično djelo. 

Premijer Srpske je napomenuo da mu nisu prihvatljivi amandmani PDP-a na Prijedlog ekonomskih reformi, među kojima je i da funkcioneri mogu imati plate po jednom osnovu, jer se nikome ne može zabraniti da bude ljekar i narodni poslanik. 

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić tvrdi da je iz navedenog dokumenta vidljivo da se u Srpskoj ništa nije radilo prethodnih 10 godina. 

"Međutim, dokument koji nam je ponuđen solidno je postavljen, ali je problem što premijer nema kvalitetne saradnike i novca da sprovede zacrtane mjere", ocijenio je Stanić. 

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena nakon redovne pauze poslaničkom raspravom o Prijedlogu programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2019–2021. godina, po hitnom postupku. 

U nastavku treće posebne sjednice predviđeno je, po hitnom postupku, razmatranje Prijedloga budžeta Republike Srpske za 2019. godinu, Prijedloga zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2019. godinu i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti. 

Sjednica parlamenta biće nastavljena u 17.10 časova.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.