Sastanak sa Đakovićem

Višković: Prijedorska regija strateški važna

14:38, 23.01.2019.
Thumbnail
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u svom kabinetu, sa gradonačelnikom Grada Prijedora Milenkom Đakovićem.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja o aktuelnim temama i projektima koji se realizuju na teritoriji Grada Prijedora, a zajednički je ocijenjeno da je dobra saradnja između lokalnih i republičkih vlasti dovela do realizacije važnih programa u ovoj lokalnoj zajednici.

Predsjednik Višković je ovom prilikom naglasio da je partnerski odnos Vlade i lokalnih zajednica od presudnog značaja za uspješnu realizaciju razvojnih programa i unapređenje uslova života građana, te da je prijedorska regija strateški važna što potvrđuju i ulaganja Vlade Srpske u različitim oblastima.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog podrške koju je Vlada u prethodnom periodu uputila Gradu Prijedoru, te je izraženo uvjerenje da će se implementacija značajnih projekata, u saradnji lokalnim vlastima, nastaviti i u budućnosti.

Zajednički je ocijenjeno da postoji obostrano razumijevanje i saglasnost da se otvoreno razgovara o svim važnim pitanjima u vezi sa funkcionisanjem lokalnih zajednica, naročito kada je riječ o podršci razvoju privrednih aktivnosti i otvaranju novih radnih mjesta.

Sastanku je prisustvovao i ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Neđo Trninić.