Predsjednik Vlade Republike Srpske

Višković: Predsjednik Vlade RS se ne miješa u sudske odluke

  • 28.01.2020. 15:24

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je danas da je sudstvo u BiH poseban stub vlasti u čije se odluke ne miješa.

"Legalista sam i ne bi trebalo da budem na ovoj funkciji ako ne uvažavam i druge nivoe vlasti i ono što bi oni trebalo da rade", rekao je Višković u Mrkonjićima kod Trebinja, odgovarajući na pitanja poslanika SDS-a Nebojše Vukanovića o tome kako komentariše puštanje na slobodu Slaviše Juroševića iz Vlasenice.

Višković je rekao da to pitanje treba da bude postavljeno sudiji i onima koji su donosili te odluke. 

"Jurošević jeste mene vozio, sedam-osam godina prije nego što sam postao predsjednik Vlade. U posljednjih četiri-pet godina, kad sam bio poslanik i šef Kluba poslanika u Narodnoj skupštini, vozio me drugi vozač koji me vozi i danas. Da li će neko od mojih vozača, pratilaca ili rodbine danas-sutra nešto da uradi, pa ne mislite valjda da ja treba da odgovaram za njihova djela? Svako treba da odgovara za svoja djela", poručio je Višković.

Višković je naglasio da bi jedan narodni poslanik morao da zna ustavne nadležnosti. 

RTRS prenosi da je" Vukanović prilikom posjete lokacije, gdje se gradi pravoslavni duhovni centar u trebinjskom mjestu Mrkonjići svojim pitanjima pokušao je da isprovocira Viškovića".   Igumanija Pavla je rekla da "svi moraju znati da je ovo duhovni centar i da se ovdje mora voditi računa kakva pitanja se postavljaju". 

"Pitanja iz domena politike postavljajte na drugom mjestu", poručila je igumanija Pavla.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)