Štutgart

Višković pozvao privrednike da ulažu u Republiku Srpsku 

  • 30.06.2019. 20:42

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je privrednike koji posluju u Njemačkoj da razmotre mogućnost ulaganja i poslovanja u Srpskoj, te da iskoriste sve olakšice i uslove koje ona nudi investitorima.

Višković je na sastanku sa privrednicima iz dijaspore iz pokrajine Baden Virtemberg, koji je održan Štutgartu, istakao da će Vlada pružiti maksimalnu podršku svakom investitoru koji donese odluku da ulaže svoj kapital u Republiku Srpsku. 

Osim privrednika iz dijaspore, sastanku je prisustvovao i njemački privrednik Martin Šmuker, koji je i jedan od predstavnika njemačke privrede za Rusku Federaciju, kao i Olivera Minova Petmezas predstavnik njemačke kompanije "Boš". 

Višković i Šmuker su dogovorili da se u septembru ove godine održi privredni sajam za privrednike iz Republike Srpske kako bi se predstavili na njemačkom tržištu. 

Premijer Srpske je ponovio da Vlada ostaje opredijeljena da podrži sve privredne aktivnosti i kreira ambijent koji će omogućiti razvoj privrede i novih investicija. 

Višković je upoznao privrednike iz dijaspore sa setom zakona koje je kreirala Vlada Republike Srpske, čiji je cilj rasterećenje privrede i povećanje plata u realnom sektoru, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću. 

On je naglasio da je prioritet Vlade i njenih institucija jačanje realnog sektora, otvaranje novih radnih mjesta, privlačenje investicija, te kreiranja povoljnijeg poslovnog ambijenta za domaće i strane investitore. 

Tokom sastanka, koji je održan u Predstavništvu Republike Srpske u Štutgartu, razmijenjena su mišljenja o privrednim potencijalima kojima raspolaže Republika Srpska, sa posebnim osvrtom na jačanje ekonomskih odnosa i poslovnih prilika. 

Višković je poručio da je Republika Srpska stabilna i čvrsta i da želi da zajedno sa ljudima iz Srpske koji žive u inostranstvu gradi partnerstvo i radi na unapređenju odnosa, na obostrano zadovoljstvo. 

Šmuker je izrazio zahvalnost na prilici da se sastane sa Viškovićem i najavio da će uskoro posjetiti Republiku Srpsku da bi razgovarali o potencijalnim investicijama i zajedničkim projektima. 

Predstavnici privrednika su zahvalili predsjedniku Vlade Republike Srpske za posjetu i istakli važnost ovakvih susreta koji doprinose jačanju odnosa između matice i dijaspore, posebno u oblasti privrede čiji je razvoj ključan za napredak društva.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија