Uočeno loše stanje u Tesliću

Višković: Opoziv Miličevića izlazi iz sfere politike

  • 25.02.2019. 17:14

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da pitanje opoziva načelnika opštine Teslić Milana Miličevića izlazi iz sfere politike, budući da se za to izjasnila većina odbornika, da nije usvojen ovogodišnji lokalni budžet, ni rebalans, kao i da lokalna zajednica ne funkcioniše.

Višković je danas u Tesliću, nakon sastanaka sa lokalnim političkim subjektima i odbornicima, te teslićkim odborom SNSD-a, kojima je prisustvovala i predsjednik Srpske Željka Cvijanović, rekao novinarima da su institucije Srpske spremne da pomognu stanovnicima ove opštine. 

On je napomenuo su među odbornicima koju su glasali za opoziv Miličevića skoro sve političke opcije, kao i stranka iz koje je načelnik opštine. 

Navodeći da je uočio loše stanje i stagnaciju u opštini Teslić, Višković je ocijenio da su odbornici donijeli pravu i zakonitu odluku, s namjerom da ova lokalna zajednica krene nabolje, te izrazio nadu da će to prepoznati i Teslićani i o tome se izjasniti 3. marta. 

Predsjednik teslićkog Opštinskog odbora SNSD-a Dragan Bogdanić rekao je da je zahvalan što su Višković i Cvijanovićeva upoznati o tome da odluka o opozivu načelnika opštine Teslić nije hir, već potreba svih stanovnika, s obzirom na to da postojeći sistem vlasti ne funkcioniše u ovoj lokalnoj zajednici. 

On je istakao da je uvjeren da će stanovnici Teslića podržati opoziv Miličevića, da bi se poslije 3. marta ova lokalna zajednica vratila na mjesto koje zaslužuje, a uz podršku institucija Republike Srpske i BiH. 

Bogdanić je pozvao i lokalni SDS da učestvuje u izgradnji boljeg Teslića. 

Kandidat SNSD-a na izborima za načelnika opštine Teslić je Bogdanić. Njegova kandidatura usvojena je 20. februara na zajedničkoj sjednici Izvršnog komiteta i Predsjedništva Opštinskog odbora SNSD-a Teslić. 

Iz teslićkog SNSD-a navode da će Bogdanićevu kandidaturu predložiti koalicionim partnerima sa kojima čine novu skupštinsku većinu u Tesliću, te poručuju da su spremni da čuju i njihove prijedloge. 

SNSD je zajedno sa koalicionim partnerima pokrenuo proceduru opoziva aktuelnog načelnika opštine Teslić Milana Miličevića na sjednici Skupštine opštine 27. decembra prošle godine, a na sjednici održanoj 31. januara odbornici su donijeli odluku o njegovom opozivu. 

Kao datum za neposredno izjašnjavanje građana o tome tajnim glasanjem određen je 3. mart. 

U odluci o opozivu navedeno je da Miličević "nije obezbijedio izvršavanje zakona, drugih propisa i opštih akata, te da ne sprovodi odluke Skupštine opštine Teslić i strateška razvojna dokumenta". 

U teslićkom SNSD-u ističu da opoziv predstavlja i odgovor na šestogodišnju "lošu vladavinu SDS-a u ovoj opštini".