Izvještaju Komisije o Srebrenici

Višković: Opozicija je trebala da prisustvuje, konsultacije važne kao i sjednica

  • 13.08.2018. 18:53

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković izjavio je da žali što se predstavnici opozicije nisu pojavili na konsultacijama kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koje su važne kao i sutrašnja sjednica Narodne skupštine na kojoj bi trebalo da bude razmatrana informacija o izvještaju Komisije o događajima u i oko Srebrenice od 10. do 19. jula 1995. godine.

"Mislim da je ovo veoma značajno pitanje, posebno za građane Podrinja, ako se zna da je na spiskovima koje su predstavnice Udruženja `Majke Srebrenice` predale njemačkom tužiocu više od 20.000 lica. To se ne tiče samo vladajuće koalicije, već svih stranaka u Republici Srpskoj i bar zbog tih lica su se opozicionari trebali pojaviti na današnjem sastanku", rekao je Višković novinarima u Banjaluci prije konsultacija. 

On je istakao da je sutrašnja sjednica Narodne skupštine Republike Srpske odgovor nakon što su predstavnice Udruženja "Majke Srebrenice" predale spisak njemačkom tužiocu. 

"Ovo pitanje zaslužuje posebnu skupštinsku sjednicu, ne omalovažavajući bilo koju stranu. Sigurno je da tragamo za istinom", rekao je Višković. 

On je ocijenio kao "izlizane fraze" izjave opozicije da ne žele doći na sastanak kod Dodika jer nisu dobili potrebne materijale. 

"Čak ima ogromnih neslaganja o broju žrtava. Više od 3.500 srpskih žrtava niko ne pominje u postojećem izještaju o Srebrenici. Mislim da je došlo vrijeme da se progovori o srpskim žrtvama. Sve žrtve su žrtve i bol je bol, bez obzira sa koje strane dolazi", poručio je Višković. 

U Palati Republike u Banjaluci u toku su konsultacije predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa predstavnicima institucija i parlamentarnih stranaka u Narodnoj skupštini Srpske povodom održavanja posebne skupštinske sjednice. 

Posebna sjednica, na kojoj bi trebalo da bude razmatrana informacija o izvještaju Komisije o događajima u i oko Srebrenice od 10. do 19. jula 1995. godine, zakazana je za sutra. 

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.