Premijer Republike Srpske

Višković: Opozicija da predloži kvalitetne amandmane

  • 12.03.2019. 14:25

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je spreman da uvaži amandmane opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske kojima bi bio poboljšan Prijedlog zakona o igrama na sreću.

"Spreman sam da ovo uradim i pozivam SDS da predloži amandmane s ciljem poboljšanja navedenog zakonskog rješenja. Za nas su prihvatljivi amandmani koje je predložio šef Kluba poslanika PDP-a Perica Bundalo", rekao je Višković u Narodnoj skupštini. 

U replici na tvrdnje šefa Kluba poslanika SDS-a Miladina Stanića da se članom 23 predloženog zakona omogućava privatnom partneru da preuzme poslove "Lutrije Republike Srpske", Višković je rekao da to nije tačno i da je identičan član i u postojećem zakonu. 

"Ako mislite da je ključ vaše podrške ovaj član, onda vam kažem da nama on ništa ne znači. U identičnom članu, u postojećem zakonu, navodi se da lutrijske igre na sreću ima pravo priređivanja "Lutrija", osim klasične tombole. Lutrijske igre "Lutrija" može realizovati u poslovnoj saradnji sa drugim licima koja su registrovana za promet usluga i robe. Napišite amandman i biće prihvaćen ako je uslov opozicije da glasa za zakon", naveo je Višković. 

Stanić smatra da je ovo zakonsko rješenje katastrofalno, navodeći da se želi uvesti monopol nad igrama na sreću, odnosno da će "Lutrija" imati partnera koji će to uraditi. 

Na njegov zahtjev data je polučasovna pauza u Narodnoj skupštini.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок