Mrkonjić Grad

Višković: Ohrabriti investitore da ulažu u Srpsku

  • 02.10.2019. 13:21

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić izjavila je da je na sastanku sa predsjednikom Vlade Srpske Radovanom Viškovićem razgovarano o infrastrukturim projektima značajnim za ovu opštinu. A to su, prije svega, izgradnja stadiona i poslovne zone Podbrdo, u cijoj realizaciji očekuje podršku Vlade.

Fabrika "R-S Silikon" Bjelajce, koju je posjetila sa Viškovićem, značajna je za Mrkonjić Grad, kaže Aničićeva, ne samo zbog radnika koje zapošljava, nego i zbog finansijske podrške koju pruža u organizaciji značajnih događaja.

Predsjednik Vlade Radovan Višković istakao je da je sa Aničićevom razgovarao o projektima koji su dijelom finansirani sredstvima Vlade Srpske i Srbije.

"Mrkonjić Grad je uređena lokalna zajednica, pa u njoj nema većih problema. Razmotrena je mogućnost šta je značajno za realizaciju, gdje treba pomoći. Mi ćemo svakako podržati te projekte, a možda će se otvoriti i neki novi projekti. Sarađivaćemo i dalje", kaže Višković.

Višković je naglasio i značaj fabrike "R-S Silikon" ne samo za ovu lokalnu zajednicu, nego i za Republiku Srpsku.

"Sa rukovodstvom fabrike razgovarali smo o tome kako im Vlada moze pomoći da razmišljaju o proširenju kapaciteta", istakao je Višković.

Dodaje da je rukovodstvo izrazilo spremnost da se obrate Vladi za izgradnju proizvodih pogona sa obnovljivim izvorima energije - vjetro i solarnih elektrana.

"Spremni smo da prihvatimo ovakve investitore, da ih podržimo i ohrabrimo ih da i dale ulažu u Srpskoj. Јer samo sa investicijama Republika Srpska može ići naprijed", zaključio je predsjednik Vlade.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.