Nadležne institucije iz Crne Gore

Višković: Određena kontaktna tačka za izgradnju puta Foča - Šćepan polje

  • 08.02.2019. 11:11

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je od nadležnih institucija iz Crne Gore dobio potvrdu o kontaktnoj tački za izgradnju putnog pravca Foča-Šćepan polje.

Višković je danas u Trebinju rekao da su ga sa crnogorske strane informisali da će kontaktna tačka /mjesto gdje će se presijecati granica BiH i Crne Gore/ biti oko tri kilometra od postojećeg graničnog prelaza Šćepan polje. 

"To će omogućiti da se krene u realizaciju izgradnje puta koji će spojiti Republiku Srpsku i Crnu Goru", rekao je Višković novinarima. 

On je rekao da će izgradnja ove saobraćajnice omogućiti i realizaciju izgradnje novog putnog pravca do Tjentišta, koji je najbliža veza juga Republike Srpske sa Srbijom, a za koji je Vlada Srbije obezbijedila oko 20 miliona KM.

PRODAJA "BIRČA" SAMO KOMPANIJI KOJA PRIHVATI ZAKLJUČKE VLADE

Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je da će se Vlada Srpske u potpunosti držati donijetih zaključaka u bezi sa prodajom svojih potraživanja u zvorničkoj Fabrici glinice "Birač" i da će ih prodati samo onoj kompaniji koja prihvati te zaključke.

Višković je istakao da su neki od tih zaključaka da novi vlasnik ne može da otuđi ili proda zvornički gigant u narednih 10 godina, da ne može da otpušta radnike, da je spreman da uloži 50 miliona evra, da mora da ispoštuje sve ugovore sa dobavljačima i po pitanju rude i ostalih sirovina, kao i da u narednih nekoliko godina riješi branu crvenog mulja koja potencijalno može da bude opasnost, te da se obaveže da će da ulaže u putnu infrastrukturu na bazi kredita, u bankarski sektor i turizam. 

"Ako ti zaključci budu prihvaćeni, idemo u realizaciju. Mi smo poslali kompaniji `Batagon` memorandum o poslovnoj saradnji, a oni ako prihvate zaključke - idemo u pregovore o prodaji potraživanja Vlade Srpske", naveo je Višković. 

On je istakao da je upoznat da je "Batagon" kupio hotel "Bistrica" na Jahorini i da je zainteresovan za kupovinu Pavlović banke. 

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.