Predsjednik Vlade Republike Srpske

Višković: Očekujemo odličan rezultat na predstojećim lokalnim izborima

  • 14.08.2020. 19:07

SNSD sa svojim koalicionim partnerima, na osnovu onoga što smo uradili i ulagali u ovaj dio Republike Srpske, ali i od Trebinja do Novog Grada, očekuje jedan od najboljih rezultata na lokalnim izborima, poručio je iz Istočnog Sarajeva Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske i potpredsjednik SNSD-a.

Višković je sa načelnicima opština Pale, Trnovo, Rogatica, Istočno Novo Sarajevo i Han Pijesak razgovarao o projektima koji se realizuju na području Sarajevsko-romanijske regije i području grada Istočno Sarajevo, ali i o predstojećeim lokalnim izborima. 

"SNSD ima više nego jasno opredjeljenje da smatra u ovom momentu na osnovu svega što je rečeno i što smo radili u proteklom periodu, da imamo više nego neskrivene ambicije, da imamo svog gradonačelnika, svoje načelnike i u ostalim lokalnim zajednicima gdje do sad nismo imali naše načelnike. Ovdje je kao što vidite kandidat za načelnika u Istočnoj Ilidži, aktuelni direktor bolnice Srbija", rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske. 

"Tamo gdje se ljudi opredjele da daju podršku SNSD-u i njegovim koalaicionim partnerima prema našim načelnicima sigurno da ima prilike da mi na bazi ideja koje prezemtujemo, na bazi projekta koje dobijemo od strane građana daleko lakše dođemo do njihovog ostvarenja nego što je to bilo u onim lokalnim zajednicma gdje nismo bili vlast", istakao je Ljubiša Ćosić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo. 

Premijer je poručio je da svi projekti koji su u toku u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj neće biti obustavljeni zbog epidemije. Vlada Republike Srpske uložila je skoro 80 miliona KM u Pale. Ove investicije ne smiju biti zaboravljene i zbog njih očekujemo uspjeh na predstojećim lokalnim izborima, poručio je Boško Jugović, načelnik opštine Pale. 

"Mi imamo neskrivine ambicije, one su jasne da osvojimo vlast u gradu Istočno Sarajevo, po prvi put jer imamo direktne izbore za gradoančelnika, dajemo punu podršku našem kandidatu Ljubiši Ćosiću i želimo da potvrdimo vlast u opštinama dosdašnje tri i još sljedeće tri", naglasio je Boško Jugović, načelnik Pala. 

Posjetu premijera dugo će pamtiti sedmočlana porodica Stanković, iz Trnova. Višković im je uručio  ključeve nove porodične kuće i poželio im da budu i brojniji. 

Omladina Trnova i đaci Osnovne škole "Sveti Sava" u Trnovu, zahvaljujući Vladama Srpske i Srbije, dobili su novu fiskulturnu salu. Premijer je obećao i dodatni novac za kompletno opremanje sale.