Izbori za gradonačelnika Trebinja

Višković: Očekujem ubjedljivu pobjedu Mirka Ćurića 

16:45, 08.02.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković izjavio je danas u Trebinju da očekuje ubjedljivu pobjedu Mirka Ćurića na prijevremenim izborima za gradonačelnika Trebinja.

Višković je rekao da je informisan da 10 ili 11 političkih subjekata podržava Ćurića i da aktuelna gradska vlast ima maksimalnu podršku na lokalnom nivou. 

"Predsjednik Skupštine grada Trebinja rekao mi je jutros nevjerovatan podatak - da je to gotovo 29 odbornika u Skupštini grada, te da imate u suštini samo jednog čovjeka koji je opozicionar, dvojica-trojica pripadaju nekoj opozicionoj političkoj partiji, a u suštini ćute i ništa ne govore, što znači da ova vlast u Trebinju ima maksimalnu podršku", rekao je Višković. 

Višković je dodao da je Vlada Srpske imala dobru saradnju sa trebinjskom upravom i da će ta saradnja biti nastavljena. 

"Ovo nije nova gradska uprava, ovo je stara gradska uprava, ljudi koji su i do sada sa nama sarađivali. Ne vidim veliku razliku između bivšeg gradonačelnika Luke Petrovića i zamjenika gradonačelnika Mirka Ćurića, tako da ćemo nastaviti saradnju", rekao je Višković. 

CIK je raspisao prijevremene izbore za gradonačelnika Trebinja koji će biti održani 17. februara, te ovjerio kandidaturu Mirka Ćurića iz SNSD-a i Saše Borjana iz političkog subjekta Trebinje zaslužuje bolje.