Uživo na ATV-u od 15:30

Višković nastavlja konsultacije, nakon sastanaka obraćanje javnosti

  • 27.11.2018. 07:17

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković nastavlja danas u Banjaluci konsultativne sastanke sa socijalnim partnerima i predstavnicima republičkih udruženja.

U zgradu Vlade RS prvi su stigli predstavnici Saveza opština i gradova Republike Srpske.

"Savez je zadovoljan što ih je mandatar pozvao na razgovor i vjerujemo u dobru saradnju sa Vladom RS", rekao je Ljubiša Ćosić.

Razgovarali su o potencijalnim izmjenama određenih zakona koje bi poboljšale status lokalnih zajednica kao što su Zakon o šumama, protivpožarnoj zaštiti, te o finansiranju lokalnih zajednica i razvoju realnog sektora.
 

U zgradu Vlade bili su i predstavnici republičkih udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske.

Stojan Marinković, predsjednik Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača RS je rekao je da su zadovoljni razgovorima, te da je nekoliko njihovih prijedloga usvojeno.

"U poljoprivredi ima dosta problema, ali vjerujemo u dobru saradnju, pogotovo zato što je SNSD na vlasti i u RS i u BiH", rekao je nakon sastanka.

Tu, kaže, vide dobru šansu da se situacija popravi, s obzirom da je do sada dosta stvari kočio bh. nivo vlasti. 
I dalje smatraju da šest odsto budžeta treba da ide za poljoprivredu.
 

Na razgovore sa mandatarom stigli su i predstavnici  Unije studenata Republike Srpske i Omladinskog savjeta Republike Srpske, a zatim je planiran razgovor sa  predstavnicima Saveza nacionalnih manjina RS.

Nakon svih sastanaka biće objavljeno saopštenje za javnost, dok je u 15.30 časova predviđeno obraćanje Viškovića novinarima povodom završetka konsultacija sa socijalnim partnerima i predstavnicima republičkih udruženja.Konferenciju za novinare možete da pratite u direktnom prenosu na programu Alternativne televizije i ATV portalu.