Vlasenica

Višković najavio nove investicije i razgovarao sa načelnikom opštine

18:33, 25.01.2019.
Izvor: RTRS
Thumbnail
U Vlasenici je održan sastanak predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića i načelnika te opštine Miroslava Kraljevića. Višković je razogvarao i sa lokalnim privrednicima.

Teme razgovora bile su su aktuelna društvena i ekonomska pitanja u opštini i mogućnosti podrške Vlade Republike Srpske održivom ekonomskom razvoju ove opštine.

"Vlada Republike Srpske će izmiriti obaveze za penzionisanje radnika Doma zdravlja Vlasenica i saniranje ukupnog duga od tri miliona KM", rekao je Višković.

On je najavio investitora za skijalište Igrišta i jezero.

Razgovarano je o potrebi lokalnih drvoprerađivača za drvenim sortimentima.

Premijer je najavio strože mjere u kontroli izvoza trupaca, jer Srpska ima dovoljne kolicine da zadovolji sve prerađivače.

Višković je potvrdio je potvrdio da ćee Vlada Republike Srpske realizovali preuzete obaveze od prošle godine u visini od 2,8 miliona KM za izgradnju policijske stanice, studentskog centra i lokalnih puteva.

Premjer Višković i načelnik Mirosalv Kraljević poručili su da treba sve uraditi da se zaustavi odlazak stanovnika.

Sastanku su prisustvovali ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić.

Održan je i sastanak premijera Srpske sa privrednicima iz Vlasenice.

Prisustvovali su predstavnici drvne, metalske industrije, energetike, turizma, ugostiteljstva, trgovine i usluga.

U opštini Vlasenica u toku je realizacija nekoliko značajnih projekata za koje je Vlada Srpske izdvojila oko 2,8 miliona KM, rečeno je u Vladi.