Premijer Republike Srpske

Višković: Kontratužba FBiH nema zakonsko uporište

  • 29.10.2019. 13:45

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da kontratužba FBiH protiv Srpske, koja se odnosi na indirektne poreze, nema zakonski niti pravni efekat.

"FBiH ovim želi da dobije još malo vremena jer kontratužba nema ni zakonski ni pravni efekat", rekao je novinarima Višković.

Na pitanje kada će u Srpsku stići novi avion, Višković je rekao "kada budu uplaćena sva novčana sredstva", izrazivši uvjerenje da bi to moglo biti do kraja godine.

Odgovarajući na pitanja novinara koje su kompetencije da Ilija Stevančević bude imenovan za savjetnika u Vladi Srpske, Višković je naveo da je Stevančević imenovan za savjetnika u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite za pitanja koja se odnose na penzije.

FBiH podnijela je juče Sudu BiH protivtužbeni zahtjev u kome se traži da Republika Srpska isplati novčani iznos zbog neusvajanja Prijedloga odluke o obračunu drugog privremenog poravnanja od indirektnih poreza za 2012. i 2016. godinu, na šta će biti dostavljen odgovor, potvrđeno je iz Pravobranilaštva Republike Srpske.

"Pravobranilaštvo Republike Srpske će blagovremeno dostaviti odgovor na tužbu i nastaviti da preduzima potrebne prave radnje za dobijanje spora u korist Srpske", saopšteno je iz ove institucije.

U Sudu BiH juče su predstavnici Pravobranilaštva Republike Srpske pristupili ročištu radi naknade štete u iznosu 34.571.047 KM nastale neravnomjernom raspodjelom indirektnih poreza od jula 2017. do decembra 2018. godine.

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије