EBRD

Višković: Interes za saradnju u turizmu i energetici

14:44, 27.09.2019.
Izvor: Srna
Premijer Republike Srpske Radovan Višković i novoimenovana direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ u BiH Manuela Nesl iskazali su na današnjem sastanku u Banjaluci interes za saradnju i podršku u budućem periodu u oblasti turizma i u energetskom sektoru po pitanju projekata iz obnovljivih izvora energije.

Dosadašnja saradnja sa EBRD-om ocijenjena je kao uspješna i korektna i istaknuto je opredjeljenje da se tako nastavi, uz konstataciju da je podrška EBRD-a bila značajna u infrastrukturnim projektima u privrednom sektoru, te saradnji sa investitorima, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Na sastanku je razgovarano i o podršci na unapređenju poslovne klime, kao i ekspertskoj podršci po pitanju preuzimanja dobrih praksi i iskustava u oblasti inspekcijskog nadzora, a koje su pružali stručnjaci EBRD-a u Srbiji.

Višković je zaželio poslovni i lični uspjeh u budućem radu dosadašanjem direktoru EBRD-a u BiH Janu Braunu i zahvalio na korektnoj i uspješnoj saradnji.