Predsjednik Vlade Republike Srpske

Višković: Institucije Srpske na vrijeme preduzele sve mjere

  • 12.06.2020. 14:20

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković primio je danas u Banjaluci u nastupnu posjetu rezidentnu koordinatorku UN-a u BiH Ingrid Mekdonald.

Višković je izrazio veliku zahvalnost organizacijama UN-a, a posebno UNDP-u, na svim donacijama koje su uručene Republici Srpskoj u vrijeme borbe protiv virusa korona, istakavši značaj njihove podrške i pomoći za zdravstveni sistem i građane Republike Srpske, saopšteno e iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Premijer Srpske je upoznao Mekdonaldovu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i izazovima sa kojima se Republika Srpska suočila u prethodnom periodu.

Naglasio je da su institucije Republike Srpske na vrijeme preduzele adekvatne mjere na suzbijanju epidemije izazvane virusom korona, te su organizovanim radom, koordinacijom i dobrim odlukama sačuvale zdravstveni sistem i javno zdravlje stanovništva Srpske.

Makdonaldova je pohvalila mjere i napore koje je Republika Srpska sprovela u cilju zaštite zdravlja svojih građana i naglasila značaj razmjene informacija i iskustava u situaciji kada se cijeli svijet suočava sa pandemijom virusa korona.

Informisala je Viškovića o izradi petogodišnjeg Okvira za saradnju UN-a i BiH (2021-2025), istakavši spremnost organizacija UN-a da pruže podršku i pomoć institucijama Republike Srpske u svom raspoloživom kapacitetu.

Razgovarano je i o ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj, i podršci koju su institucije Srpske pružile privrednim subjektima koji su za vrijeme pandemije obustavili rad ili su radili u otežanim uslovima.

Višković i Mekdonaldova su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom korektnom saradnjom i uvjerenje da će ona biti nastavljena i u budućnosti.

Višković je poželio dobrodošlicu Makdonaldovom i puno uspjeha u daljem radu, navedeno je u saopštenju.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.