Predsjednik Vlade Republike Srpske

Višković: Firma "Megamont" primjer dobrog poslovanja

  • 20.10.2020. 16:02

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Fabrika "Megamont" iz Čelinca, koja se bavi proizvodnjom dijelova za električne aparate za domaćinstvo i auto-industriju i zapošljava 295 radnika, primjer dobrog i odgovornog poslovanja.

Višković je naveo da je ovo preduzeće izvozno orijentisano, te da redovno isplaćuju poreze, doprinose i plate.

"Dobio sam informaciju da oni sa industrijom koja se bavi kožom, tekstilom i obućom nisu u istoj ravni i taj problem ćemo razmatrati na sjednici Vlade, da bismo našli rješenje", rekao je Višković novinarima.

On je izrazio zadovoljstvo što je ovo preduzeće prevazišlo probleme koje je imalo zbog epidemije virusa korona, te da sada imaju narudžbe do kraja godine.

"Cilj nam je da zaštitimo zdravlje ljudi, ali i privredu Republike Srpske, ekonomiju, te smo danas ovdje da razgovaramo o problemima sa kojima se naša preduzeća nose", rekao je Višković.

Kada je riječ o opštini Čelinac, Višković je istakao da je to opština u kojoj se vidi domaćinski odnos i rad.

Suvlasnik ovog preduzeća Vinko DŽombić zahvalio je Viškoviću za podršku i zainteresovanost za poslovanje ovog preduzeća.

"Izvozno smo orijentisani, uglavnom prema Sloveniji i Italiji, te smo imali manjih problema sa izvozom u vrijeme vanrednog stanja, ali su oni riješeni u avgustu i sada ponovo radimo u punom kapacitetu", rekao je DŽombić.

On je naveo da problem ovom preduzeću predstavlja blizina opštine Kotor Varoš, gdje se nalaze dvije veće firme iz obućarske industrije, koje imaju veće subvencije za doprinose.

"Tako da su nam oni nelojalna konkurencija, jer dio naših radnika odlazi tamo da radi, jer za istu bruto platu dobijaju oko 180 do 200 KM veću neto platu", rekao je DŽombić.

U posjeti Fabrici "Megamont" iz Čelinca, zajedno sa premijerom Viškovićem, bio je i ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić.