Premijer Republike Srpske

Višković: Batagon mora poštovati zaključke Vlade Srpske

  • 28.03.2019. 17:48

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je Vlada Srpske mogla da proda svoja potraživanja u Fabrici glinice Birač u stečaju i bez bilo kakvih uslova, ali je to urađeno sa 16 zaključaka koje mora poštovati firma Batagon.

"Prvi zaključak kaže da u roku od 10 godina Birač ne može biti otuđen, da mora biti zadržan broj zaposlenih, uloženo više od 50 miliona evra, riješeno pitanje brane crvenog mulja, da sa dobavljačima budu zadržani postojeće ugovori. Ukoliko se Batago ne bude ponašao u skladu sa ovim, ništa ne znače potpisani ugovori", rekao je Višković novinarima.

On je naveo da ne zna ko stoji iza Batagona, ali da je Vlada Republike Srpske u decembru prošle godine razmatrala nekoliko ponuda, među kojima i ove firme.

"Prihvaćena je ponuda kao najpovoljnija i dat je rok do 31. decembra prošle godine da se dostave garancije i jedini koji je dostavio je bila ova firma. Na osnovu toga došlo je do sklapanja sporazuma koje su potpisale naše institucije koje imaju potraživanja u Birču" dodao je Višković.

On je napomenuo da je sve trasperento rađeno i da su Srpska, te zaposleni u Birču zaštićeni zaključcima Vlade Republike Srpske.

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм