Premijer Republike Srpske

Višković: Značajna pomoć u borbi protiv virusa korona

  • 09.04.2020. 17:33

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je za Srpsku od izuzetnog značaja u borbi protiv epidemije izazvane virusom korona što je dobila prvi kontingent medicinske opreme i pomoći iz Rusije.

"Ovo je značajna pomoć za naš zdravstveni sektor. Došli su stručnjaci iz Rusije da pomognu našim ljekarima koji se više od mjesec dana herojski bore sa pandemijom", rekao je novinarima Višković, nakon što je na Aerodrom "Mahovljani" u Banjaluci dopremljen prvi kontingent medicinske opreme i pomoći Rusije za borbu protiv epidemije izazvane virusom korona.

On je istakao da su se institucije Republike Srpske obratile za pomoć Rusiji i predsjedniku te zemlje Vladimiru Putinu.

"Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ja smo uputili pismo Rusiji na šta je ova zemlja reagovala i poslala pomoć. Ovo je pomoć onima koji su je i tražili, na čemu smo više nego zahvalni", dodao je Višković.

On je, u ime Vlade Srpske i institucija, zahvalio Rusiji i Putinu na uručenoj pomoći.

"U borbi protiv virusa značajna je dezinfekcija javnih površina. Došli su nam najbolji svjetski stručnjaci sa najboljom opremom i sredstvima za dezinfekciju i nastojaćemo da svi naši veći gradovi budu dezinfikovani. U Banjaluci ćemo sutra početi sa dezinfekcijom Univerzitetskog kliničkog centra, Studentskog doma `Nikola Tesla`, odnosno mjesta gdje je najveća koncentracija lica koja su pozitivna na virus, nakon čega idemo dalje", rekao je Višković.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.