Podjele u PUP-u vode ka sudu

Vinka Pušonja prijeti tužbom Savezu za pobjedu

  • 16.08.2018. 19:44

Ako Savez za pobjedu do izbora ne ukloni logo Partije ujedinjenih penzionera sa izbornog materijala i zvanične internet stranice, podnijećemo tužbu, poručuje Vinka Pušonja, koja je nedavno izabrana za lidera te partije.

Tužbom prijeti i doskorašnjem predsjedniku stranke Iliji Vujičiću, koji je, sa te pozicije, vodio pregovore sa SZP-om. 

"Ja sam više puta, a i ovim putem molim SzP da uklone logo PUP-a sa zajedničke stranice da ne bi to činili putem suda. Moraju da znaju da je gospodin Vujičić smijenjen 15. maja. U svoje lično ime može da ide kuda mu volja, samo moraju da znaju u SzP da su i oni prevareni, kao i PUP", poručuje Vinka Pušonja, lider PUP-a. 

Lider SDS-a Vukota Govedarica poručuje da PUP nije jedan od potpisnika koalicionog sporazuma i da ne postoji osnov da budu koalicioni partneri, ali ne komentariše logo PUP-a koji se nalazi na materijalu Saveza za pobjedu, odnosno doskorašnjeg Saveza za promjene. Vujičićev advokat kaže da tužbu koju je najavila Pušonja jedva čeka. Prijeti i kontratužbom Okružnom tužilaštvu, a osim Pušonje tužiće, kaže, i pojedince iz Osnovnog suda u Banjaluci, ukoliko mu ne dostave dokumentaciju sa sjednice glavnog odbora PUP-a, na kojoj je Vujičić smijenjen sa mjesta predsjednika stranke. Dokumentacija je, tvrdi falsifikovana, jer Pušonju na sjednici nije podržao dovoljan broj ljudi.

"Vinka Pušonja je podnijela falsifikovanu, prevarnu dokumentaciju sudu, koja nije dovoljna da se donese sudska odluka, a da je u sudu izvršena zloupotreba, prevara i falsifikat i ja lično znam ko je to uradio", kaže advokat Jevto Janković.

Janković imena nije htio da otkrije. Sve će, kaže, reći tužiocu. Pušonja odgovara da je Vujičić bio pozvan da prisustvuje svim sjednicama glavnog odbora, ali da se nije pojavio, i da je njen izbor za predsjednika stranke bio potpuno legitiman. Na nedavnoj sjednici predsjedništva PUP-a, Vinka Pušonja je umjesto Ilije Vujičića izabrana za novog lidera partije. Vujičić, ipak, i dalje tvrdi da je on legalni predsjednik stranke, iako je prije nekoliko dana isključen iz stranke. Dvije struje PUP-a nisu mogle da se dogovore ni oko toga ko će uz koga na izbore. Vujičić je imao planove sa opozicijom, dok je Pušonja spas vidjela uz vladajuću koaliciju, pa je potpisala sporazum sa DNS-om.