Ministar finansija Republike Srpske

Vidović: Radićemo na povećanju investicija i BDP-a

  • 17.12.2019. 20:22

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Prijedlog budžeta Srpske za 2020. godinu u iznosu od 3,425 milijardi KM koji je za 3,3 odsto ili 108,4 miliona KM veći od ovogodišnjeg rebalansa.

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je u završnoj riječi u Narodnoj skupštini o Prijedlogu budžeta za narednu godinu, koji se donosi po hitnom postupku, da je Srpska u posljednje vrijeme povećala plate i penzije, kao i sva davanja u skladu sa mogućnostima.

"Vlada aktivno radi na povećanju investicija u narednoj godini koje bi trebale da povećaju BDP. To znači i povećanje budžeta u narednom periodu, kao i svih drugih prihoda", istakla je Vidovićeva.

Ona je sugerisala poslanicima da glasaju za budžet da bi naredne godine Srpska mogla da izmiri sve obaveze prema budžetskim korisnicima.

Vidovićeva je ranije danas rekla da je budžet realno ambiciozan i da postoje izvjesne brojne investicije u narednoj godini i da je cilj da one dalje podignu BDP čiji je predviđeni rast u 2020. godini 3,5 odsto.