Banjaluka

Vidović: Budžet za narednu godinu može da "pokrije" sve obaveze

  • 17.12.2020. 19:11

"Kako vas nije sramota udariti se u glavu..otkud joj pravo da se klepa u glavu", rekao je Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u NSRS.

Klepanje, bolan, i niz neprimjerenih izraza, nisu izostali ni u raspravi o najvažnijem dokumentu Srpske. Niz zamjerki je opozicija našla budžetu u kojem je i pored pandemije virusa korona, predviđeno da isplata obaveza ne bude dovedena u pitanje. Na jednom mjestu smo uzeli, na drugom dodali, pojašnjavaju u Vladi. 

"Uštede su zaista velike urađene kod materijalnih troškova, što u suštini mi i možemo da uradimo u odnosu na drugi rebalans za dvadesetu, to je manje za 6 posto, ili 6 miliona, ali ako posmatramo u odnosu na 20. godinu prvi budžet to je 12 posto smo manji ili 13 miliona", rekla je Zora Vidović, ministar finansija Republike Srpske.

40 miliona za povećanje penzija, 400 miliona za privredu, samo su neka od izdvajanja predviđena u kasi Srpske. Ni to opozicionarima nije bilo dovoljno, pa su se neki predstavili kao borci za boračka prava. Odgovor nisu dugo čekali.

"Ovdje se vidi to neko malo povećanje međutim to je vrlo malo. Imaćemo ovdje uskoro tematsku sjednicu, borci mogu da očekuju tematsku sjednicu vezano za njihove probleme", istakao je Ljubiša Krunić, poslanik PDP-a u NSRS. 

"Mogli smo sinoć čuti sa ove govornice od predsjednika boračke organizacije koji je potvrdio stav da oni koji za sada primaju, da jedan dio nepravdeno prima. To nisam istakao ja kao predsjednik Vlade nego to je stav BORS-a", naglasio je Radovan Višković, predsjendik Vlade Republike Srpske. 

Nema zemlje u Evropi koja se za vrijeme pandemije nije zadužila da bi održala zdravstvo i privredu. Poručuje za kraj diskusije ministarka finansija. Zato je i ovaj budžet, dodaje, kreiran pažljivo i u skladu sa nedaćom koja nikoga nije mimoišla.

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок