Višković - Vos

Vidljivi rezulati po pitanju privrednog rasta

  • 19.03.2019. 18:12

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas sa amabasadorom Kraljevine Holandije u BiH Rejnautom Vosom.

Tokom sastanka razgovarano je o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj, BiH, s naglaskom na proces evropskih integracija u BiH.

Predsjednik Vlade Republike Srpske upoznao je ambasadora Holandije sa poslovnim prilikama u Republici Srpskoj u kontekstu reformi koje Vlada provodi s ciljem rasterećenja privrede i stvaranja povoljnijeg poslovnog ambijenta.

Ovom prilikom je istaknuto da nekoliko holandskih kompanija posluje na ovim prostorima, te da je Holandija veliki izvoznik poljporivrednih proizvoda, što uz preuzimanje dobrih praksi i iskustva može doprinijeti razvoju domaće poljoprivrede.

Zajednički je ocijenjeno da su postignuti vidljivi rezulati po pitanju privrednog rasta, ali da su razvoj ekonomije, unapređenje poslovne klime na privlačenju investicija i otvaranje novih radanih mjesta najvažniji prioriteti u budućem radu.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima i potencijalima za razvoj privrednih i ekonomskih odnosa na osnovu razvoja putne infrastrukture i aerodroma u Banjaluci, navodi se u saopštenju Biroa za odnose sa javnošću Vlade Republike Srpske.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок