Predsjednik Republike Srpske

Veliki doprinos Milana Јelića jačanju Srpske

  • 30.09.2019. 13:08

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Modriči da je bivši predsjednik Srpske Milan Јelić veoma doprinio jačanju Srpske i njenih institucija svojim političkim, privrednim i sportskim angažmanom.

Cvijanovićeva, koja je na Gradskom groblju u Modriči prisustvovala pomenu povodom 12 godina od Јelićeve smrti, rekla je novinarima da je važno prisjetiti se njegovog rada, ali i pokazati koliko je značajna Srpska i da je potrebno zajednički jačati njene institucije.

Ona je istakla da treba čuvati uspomenu na ljude koji su dali pečat razvoju Srpske i naglasila da je Јelić jedan od njih.

Cvijanovićeva je izjavila da institucije Srpske poštuju sve što je radio Milan Јelić i da njegovo ime nosi fond koji je formiran za talentovanu djecu, omladinu i studente.

"Јelić je bio veliki čovjek koji je ostavio, prije svega, trag u Modriči, gdje je živio, a nema dijela Srpske za koji nije bio vezan svojim političkim, privrednim i sportskim angažmanom", rekla je Cvijanovićeva.

Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić rekao je novinarima da je Milan Јelić bio dobar i cijenjen čovjek koji nikada ne smije biti zaboravljen.

"Milan Јelić je bio dobar domaćin, volio je svoj narod", naglasio je Krekić.

Dodao je da mu je srce ispunjeno radošću jer Milan Јelić nije zaboravljen, zahvaljujući ljudima kao što je srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, kao i drugi funkcioneri ove stranke i Republike Srpske.

Petar Јelić rekao je da je porodica ponosna na lik i djelo njegovog oca Milana.

"Veliki broj prisustnih na pomenu govori koliki je doprinos Milan Јelić dao za Srpsku, Modriču i ovaj kraj", istakao je Petar Јelić.

On je rekao da će kao znak sjećanja na Milana Јelića u naredna dva dana biti održan 10. međunarodni fudbalski turnir, koji je odobrila UEFA, a učestvovaće 14 ekipa iz zemalja bivše Јugoslavije.

Povodom 12 godina od smrti Milana Јelića danas je parastos na Gradskom groblju u Modriči služio Njegovo preosveštenstvo vladika zvorničko-tuzlanski Fotije.

Milan Јelić preminuo je u Modriči 30. septembra 2007. godine od posljedica srčanog udara.

Smrt ga je zatekla na funkcijama predsjednika Republike Srpske, potpredsjednika SNSD-a, predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog saveza BiH.
 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.