Većina odbora DNS-a za nastavak saradnje sa SNSD-om: Hoće li se "ispeglati" odnosi stranaka?

  • 24.10.2020. 19:34

Više od pola gradskih i opštinskih odbora DNS-a je za nastavak saradnje sa koalicijom na republičkom nivou, saznaje ATV, kao i ministri ove stranke u Vladi Republike Srpske. 

Milorad Dodik danas poručuje da su u DNS-u tražili da se njihovi opštinski odbori izjasne i donesu konačnu odluku. Čini se, kaže, da su rekli svoje.

"Ja mislim da upravo izjašnjavanje na terenu što se toga tiče pokazalo je privrženost koaliciji koja ne traje kratko, nego dugo, i da ćemo uspjeti da sve nejasnoće koje imamo između sebe sigurno ispeglamo kroz dijalog koji se već ostvaruje", kaže Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Što se Gradskog odbora Banjaluka tiče, predsjednik stranke Nenad Nešić je najavio da će ga raspustiti u slučaju da otkažu poslušnost stranačkom Predsjedništvu. U banjalučkom DNS-u danas - muk. Sekretar Gradskog odbora Ljubo Ninković, koji je prije nekoliko dana za ATV rekao da podržava Igora Radojičića i koalicioni sporazum, danas se nije javljao na telefon. 

Ognjen Tadić, član Predsjedništva Gradskog odbora, nije htio ništa da komentariše. Što se tiče statusa koalicije na republičkom nivou, eventualni izlazak DNS-a ni na koji način ne može da utiče na donošenje odluka - poručuje prvi čovjek parlamenta Srpske.

"I dalje u skupštinskoj većini je preko 50 narodnih poslanika. Možda nemamo i nećemo imati svaki put dvotrećinsku većinu za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa koji pokreće srpski član Predsjedništva BiH, ali svima treba da je stalo da zajedno štitimo te interese", rekao je Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske

Ubrzo nakon razlaza između SNSD-a i DNS-a, krenule su smjene kadrova koji nisu za koaliciju. Prvi je smijenjen Marko Kubatlija, v.d. direktora Područne jedinice Poreske uprave u Istočnom Sarajevu. Nakon njega, bez funkcije je ostao Marko Aćić, v.d. direktora Sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?