Spomenka Stevanović

Većina časnih članova DNS-a prešla u DEMOS

  • 03.02.2019. 12:36

Zamjenik predsjednika Demokratskog saveza (DEMOS) Spomenka Stevanović izjavila je danas da je ta stranka za manje od mjesec dana od osnivanja uspjela da izgradi jaku infrastrukturu širom Republike Srpske.

"Zadovoljni smo stanjem na terenu i ogromnom energijom koja se osjeti u našem članstvu", rekla je Stevanovićeva. 

Ona je dodala da ljudi u DEMOS-u dijele iste vrijednosti i da su svojim dosadašnjim radom pokazali da su spremni da, zajedno sa koalicionim partnerima, u postojećem kapacitetu preuzmu odgovornost za vođenje Republike Srpske. 

"Tamo gdje su kadrovi DEMOS-a nema afera, jer na odgovorna mjesta postavljamo časne i odgovorne ljude, kojima su prosperitet Republike Srpske i stvaranje uslova za bolji život naših građana ispred i iznad svih ostalih interesa", istakla je Stevanovićeva. 

Stevanovićeva je podsjetila da su ona i još tri poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske "brutalno izbačeni iz DNS-a, jer nisu prihvatali da budu marionete u rukama nekoliko moćnika, koji su privatizovali tu stranku i resurse, koji su joj dati na upravljanje". 

"To je prvi slučaj u istoriji parlamentarizma u Republici Srpskoj da se grupa ljudi, ne mareći za posljedice, otvoreno i beskompromisno suprostavila tajkunima i njihovom modelu političkog djelovanja u okviru jedne partije, koji je bio usmjeren samo na ostvarivanje ličnih interesa", naglasila je Stevanovićeva. 

Ona je dodala da je "većina časnih članova DNS-a napustila tu stranku i pristupila DEMOS-u, jer nisu pristali da im stranačku politiku kroje pridošlice, koje su preko noći i bez bilo kakvih zasluga postajale stranački funkcioneri". 

"Čak i sa ove vremenske distance mogu reći da smo napravili pravi potez sa formiranjem DEMOS-a, jer smo ljudima koji su godinama sa nama omogućili da političko djelovanje nastave u stranci u kojoj se data riječ poštuje i u kojoj nema političkih diletanata, koji su spremni da zarad svojih ličnih interesa pogaze dostojanstvo časnog članstva i izigraju dogovore sa koalicionim partnerima", izjavila je Stevanovićeva. 

Ona je napomenula da DEMOS-u svakodnevno pristupa veliki broj novih članova, od Trebinja do Novog Grada, dodajući da će uskoro toj stranci pristupiti i nekoliko odbornika, kao i kompletni lokalni odbori političkih partija u više opština Republike Srpske.