Stvaranje srpske koalicije sa SNSD-om u parlamentu BiH

"Večernje novosti": Govedarica koči srpski blok

  • 27.10.2018. 10:16

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica mogao bi da izazove raskol u partiji, u pokušaju da se održi na sadašnjoj poziciji i spriječi stvaranje srpske koalicije sa SNSD-om u parlamentu BiH, pišu beogradske "Večernje novosti".

List tvrdi da Govedarica uoči sutrašnjeg zasjedanja Glavnog odbora SDS-a u Banjaluci, na kojem se "vaga" odluka o savezu sa SNSD-om, namjerava da uz pomoć nekoliko odanih ljudi izvede dio članstva na ulice kako bi se napravio pritisak na članove Glavnog odbora da ne podrže "formiranje fronta koji bi u Sarajevu bio brana za rastakanje Republike Srpske". 

Pozivajući se na nezvanična saznanja, "Večernje" navode da posljednjih dana Govedarica pokušava da raspusti Predsjedništvo stranke, u kojem je nedavno izgubio podršku, i tako samostalno preuzme vlast. 

Prema izvorima iz centrale SDS-a, Govedarica ovim potezima pokušava da prelije podršku na svoju stranu i praktično uvuče Glavni odbor u sukob sa Predsjedništvom. 

"Finale tog razdora bilo bi raspuštanje Predsjedništva, što bi dovelo do cijepanja stranke, ali bi Govedarica ostao na čelu te krnje SDS. Drugi scenario je njegova smjena", navode "Večernje novosti". 

Ovaj dnevni list napominje da je Govedarica poručio da neće pregovarati sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom o koaliciji u BiH, kao i da su mnogi istaknuti članovi SDS spremni da zanemare animozitete prema Dodiku zarad formiranja koalicije koja će čuvati i jačati položaj Srpske. 

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.