Razgovor u Laktašima

Uzaludan strah SDS-a i PDP-a: Mićić sa Dodikom razgovarao o infrastrukturi

  • 23.01.2020. 18:40

Od sinoć ne prestaju spekulacije o temi sastanka gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića i rukovodstva Republike Srpske i SNSD-a, Milorada Dodika i Radovana Viškovića u Laktašima. Iz SNSD-a je odmah po završetku sastanka saopšteno da su Dodik i Mićić razgovarali o izgradnji trase auto-puta koja treba da ide kroz ovaj grad i izgradnji gasovoda. 

Isto danas potvrđuje i Mićo Mićić. Pričalo se, kaže, o privrednim i infrasttrukturnim projektima u Bijeljini, koje grad ne može da realizuje bez pomoći Vlade.

"Ne vidim što je to neki veliki problem što smo se sastali. Valjda je i grad Bijeljina u okviru Republike Srpske. Valjda je gospodin Višković i naš predsjednik Vlade i imamo potrebu i pravo da se sastanemo s njima, da tražimo, da regulišemo neke projekte. I dug je sastanak bio, u jednoj dobroj delegaciji i veoma sam zadovoljan satsankom", kaže Mićo Mićić.

Pojedini, međutim, i dalje tvrde da je sinoćnji sastanak Dodika i Mićića u Laktašima značio početak prelaska Mićića u redove najjače stranke u Srpskoj i ponavljanje scenarija sa Obrenom Petrovićem, iako je Mićić te priče danas jasno demantovao. Uplašio je sinoćnji sanstanak, čini se, lidera SDS-a. Mirko Šarović kaže da o eventualnoj saradnji SDS-a sa SNSD-om, može pregovarati samo on, tačnije predsjednik partije. Prijeti i sankcijama, ukoliko se ispostavi da je Mićić sa Dodikom dogovarao, kako pojedini mediji prenose, tajnu strategiju za predstojeće izbore. 

Čim je stigla informacija da je Mićić razgovarao sa Dodikom, crveni alarm se upalio i u bijeljinskom PDP-u, koji najavljuju da će razmisliti o daljoj podršci SDS-u na lokalnom nivou. 

"Ono što nas zabrinjava, kao što sam rkao je da o navedenim sastancima nikad nismo bili informisani, postoje indicije da ih je bilo više i pred republičke izbore i pred ove naredne lokalne izbore. O svemu ćemo pričati već sutra sa gradonačelnikom", kaže predsjednik Glavnog odbora PDP-a Bijeljina, Slaviša Marković.

Iz SNSD je sinoć stigla informacija da su Dodik, Višković i Mićić pričali i o izgradnji drinskog nasipa. Kažu da je priča o infrastrukturnim projektima od velike važnosti, i da je takve sastanke potrebno češće održavati.