Denis Šulić

Uvođenje vanrednog stanja u Srpskoj bilo opravdano i demokratsko

  • 21.05.2020. 11:30

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić smatra da je uvođenje vanrednog stanja u Republici Srpskoj bilo opravdano i demokratsko.

"Vanredno stanje u Srpskoj uvedeno je demokratskim putem odlukom skupštinske većine", istakao je Šulić tokom skupštinske rasprave o prijedlogu odluke o ukidanju vanrednog stanja u Srpskoj.

On je rekao da je vanredno stanje iskorišteno da se u vanrednim okolnostima djeluje brzo u cilju zaštite zdravlje građana i privrede Republike Srpske.

"Niko u BiH, osim Republike Srpske, nije se odlučio na mjeru da ljudima kojima je zabranjen ili ograničen rad pomogne u isplati plata, odnosno u martu i maju da se isplate doprinosi, a u aprilu da se isplate plate i doprinosi", istakao je Šulić.

Šulić je rekao da ga raduje najava premijera Republike Srpske Radovana Viškovića da će do kraja maja biti isplaćene plate i doprinosi za sve radnike u ugostiteljstvu i svim drugim branšama kojima je bio zabranjen rad radi sprečavanja širenja virusa korona.

Poslanik SNSD-a Srđan Mazalica rekao je da nisu tačne kritike opozicije da je prenošenje dijela nadležnosti Narodne skupštine na predsjednika Republike Srpske diktatura i oduzimanje nadležnosti parlamenta Srpske.

"Narodna skupština je samo prenijela nadležnost predsjedniku da donosi neophodne odluke koje omogućavaju efikasniju borbu protiv širenja pandemije virusa korona u Republici Srpskoj", napomenuo je Mazalica.

Mazalica je rekao da se ukidanjem vanrednog stanja predsjedniku Republike Srpske oduzimaju date nadležnosti za vrijeme vanrednog stanja u Srpskoj.

Šef poslaničkog kluba SDS-a Miladin Stanić predložio je da se formira komisija od dva opoziciona i tri poslanika u vlasti koja bi trebalo da izvrši kontrolu onoga šta se radilo za vrijeme vanrednog stanja u Republici Srpskoj.

Stanić tvrdi da je bilo određnih zloupotreba za vrijeme vanrednog stanja.

Poslanik PDP-a LJubiša Krunić rekao je da će ova stranka podržati odluku o ukidanju vanrednog stanja u Republici Srpskoj.

Krunić je zatražio da se stopiraju svi tenderi koji su raspisani od 28. marta do 20. maja i da se objave svi podaci o javnim nabavkama, predmet nabavke i koliko je to koštalo.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)