Usvojen je niz izmjena i dopuna zakona

Usvojeni nacrti zakona u NSRS

  • 06.12.2019. 21:15

Uvodi se obaveza upisa preduzetnika koji pružaju računovodstvene usluge u registar koji vodi Ministarstvo finansija. Lica sa stečenim zvanjem sertifikovanog računovodstvenog tehničara mogu da potpisuju finansijske izvještaje samo za mikro pravna lica i preduzetnike koji vode dvojno knjigovodstvo. To će, smatraju u SNSD-u ograničiti njihovo djelovanje pa insisitraju da član četiri Zakona bude razmotren.

"Usvajanjem ovakvog zakona u prijedlogu najmanje 200 ljudi iz RS, stručnih ljudi, licenciranih koji rade svoj posao kvalitetno i u krajnjem slučaju rade ga toliko kvalitetno koliko i odgvoraju za njega i koliko su odgovorni i koliko znaju taj posao", izjavio je Igor Žunić, šef Kluba poslanika SNSD-a.

"Ne vidim da neko ko ima dudgogodišnje isksutvo računovodstvenog tehničara ne može ne može da potpisuje za mala i srednja preduzeća finansijske izvještaje", kazao je Zoran Vidić, poslanik SDS-a u NSRS.

"Naš cilj nije bio da ugrožavamo nekoga, jer statistike pokazuju da sama mikropreduzeća broje 7.218 subjekata, odnosno izvještaja na ovom tržištu gdje je gotovo 2/3  za koje praktično sertifikovani računovodstveni tehničari mogu da potpisuju svoje izvještaje", smatra Zoran Babić, pomoćnik ministra finansija Republike Srpske.

U skupštini se glasalo i o raspravljenim tačkama. Usvojen je niz izmjena i dopuna zakona, među njima i onaj o dječijoj zaštiti kojim se uvodi materinski dodatak u Republici Srpskoj za sve nezaposlene porodilje, bez obzira na raniji status. 

 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.