Zvornik

Usvojen Nacrt rebalansa budžeta od oko 25,7 miliona KM

  • 24.10.2019. 16:35

Skupština grada Zvornika usvojila je danas Nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu od 25.761.000 KM, kojim je ukupan budžet uvećan za 767.000 KM.

"Јednoglasno usvajanje rebalansa govori nam da idemo u pravom smjeru i da sredstva trošimo kako je predviđeno. Imali smo manju korekciju na poziciji poreski i neporeski prihod, a ukupan budžet veći je za 767.000 KM", rekao je zamjenik gradonačelika Zvornika Bojan Ivanović.

Gradska skupština jednoglasno je usvojila odluku o pristupanju Sporazumu gradonačelnika za klimu i energiju i izradu akcionog plana za održivu energiju i borbu protiv klimatskih promjena.

Ivanović je rekao da je donošenje ove odluke jedan od preduslova da lokalna zajednica aplicira za brojne projekte, naglasivši da je evidentno da su projekti energetske efikasnosti vrlo interesantni i značajni.

Na sjednici je donesena odluka o usvajanju dopune Programa korišćenja budžetskih sredstava za podsticaj razvoja poljoprivrede na području Zvornika za ovu godinu kojom je predviđeno da će grad redovno dodjeljivati plastenike, opremu ili sadni materijal, te organizovati stručna predavanja u skladu sa kalendarom radova u plasteniku.

Razlog za dopunu je realizacija projekta "Unapređenje plasteničke proizvodnje povrća" koji je predviđen Strategijom integrisanog razvoja za period 2018-2027. godine (Plan sprovođenja za period 2019-2021).

Skupština je usvojila i informaciju o stanju vodosnabdijevanja na području Zvornika, kao i o pružanju drugih komunalnih usluga, te Program rada zimskog održavanja gradskih ulica, trotoara, parkova, prigradskih naselja i lokalnih puteva na području grada za iduću godinu, kao i informaciju o stanju ulica i trotoara, horizontalne, vertikalne i svjetlosne signalizacije na području grada.