Aren Šeranić, gost Centralnih vijesti ATV-a

Usvojen Akcioni plan za stabilizaciju zdravstvenog sistema

19:46, 30.03.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
"Vlada Republike Srpske usvojila je Akcioni plan održivosti zdravstvenog sistema koji ima šest prioritetnih mjera," rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske.

Gostujući u centralnim vijestima ATV-a, Šeranić je naglasio da je Akcionim planom predviđeno definisanje načina izmirenja dugova u javnom zdravstvu i zaustavljanje stvaranja novih obaveza.

"Prva mjera podrazumjenva evidentiranje svih obaveza tj. dugovanja u zdravstvu i način izmirenja istih, s ciljem da osiguramo kontinuitet priužanja zdravstvene zaštite, prije svega u 2019. i 2020. godini. Zatim da zaustavimo trend povećanja dugovanja, da razmotrimo nove načine finansiranja, unutar samog zdravstvenog sistema, i da omogućimo da se ono što dođe prema zdravstvenim ustanovama maksimalno i što efikasnije iskoristi," rekao je
Šeranić.

On je dodao da se šesta prioritetna mjera odnosi na prilagođavanje organizacije Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, koji je adekvatno uključen u ovaj proces i, sinhronizovano sa Vladom i zdravstvenim ustanovama, radi po ovom pitanju.

Pogledajte gostovanje Alena Šeranića u Centralnim vijestima ATV-a.